vineri, 4 iunie 2010

În atenţia studenţilor de la specializările Drept, Administraţie Publică, anii I-IV, forma de învăţământ zi, ID, IFR sau master

Vă invităm să vă înscrieţi la Cercul Știinţific Studenţesc de Drept Privat, care își va începe activitatea începând cu anul universitar 2010-2011.

Disciplinele care vor face obiectul dezbaterilor sunt: Drept civil, Drept procesual civil, Drept internaţional privat, Dreptul familiei, Drept comercial, Dreptul comerţului internaţional, Dreptul proprietăţii intelectuale.

Regulamentul în baza căruia va funcţiona acest cerc știinţific îl vom publica după ce va primi votul Consiliului Profesoral al Facultăţii de Știinţe Juridice, Sociale și Politice, el fiind aprobat cu unanimitate de voturi numai de Catedra de Drept, deocamdată, în cadrul ședinţei organizate pe data de 03.06.2010.

Cei interesaţi sunt rugaţi să-și treacă numele, anul de studiu și grupa pentru identificare.

Vă mulţumim!

Coordonatori:

Asist.univ.drd. Nora Daghie

Asist.univ.drd. Dragoș Daghie 

17 comentarii:

  1. Cosmin Peneoaşu, drept,anul I, grupa 3

    RăspundețiȘtergere
  2. A doua chestiune priveşte, dacă se poate să mă lamuriţi,orele la care dau luni examen fiecare grupă, ca să evit orice confuzie, şi dacă păstrăm tradiţia susţinerii examenului pe două grupe?
    Vă mulţumesc anticipat şi îmi cer scuze de ora târzie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Se păstrează „tradiția”, la examen vor intra împreună grupele 1 și 2 de la ora 9.00 și grupele 3 și 4 de la ora 10.00.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vitizov Simona, Drept, anul I, gr4

    RăspundețiȘtergere
  5. Panaite Giorgiana, Drept, Anul 1, Grupa 3

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt interesata de initiativa dvs si doresc sa ma inscriu in vederea participarii la Cercul Stiintific Studentesc.Felicitari pt ceea ce faceti!!!Vilcu Iulia Alina,specializarea Drept anul 2 Zi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Lacatusi Raluca ,Drept, anul II gr 3

    RăspundețiȘtergere
  8. Zaharciuc Monica, Drept, anul 2, grupa 4.

    RăspundețiȘtergere
  9. Danciu Sorina Mihaela, Drept, An I, Grupa 2.

    RăspundețiȘtergere
  10. Barbu Niculina- Danusia, Drept, Anul I, Grupa I

    RăspundețiȘtergere
  11. Chirnoaga Raluca Mihaela,Drept,anul 1,grupa 1

    RăspundețiȘtergere
  12. Herta Alina , Drept, an I, ZI, gr II

    RăspundețiȘtergere
  13. Încep anul 2 prin a vă saluta și prin a vă cere detalii despre cercul științific de drept privat la care doresc să iau parte.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mă bucură interesul manifestat pentru acest Cerc Științific, dar, din păcate, avem nevoie pentru înființare de avizul Consiliului profesoral care a apreciat, deocamdată, că regulamentul mai trebuie discutat și îmbunătățit. Cu prilejul următorului Consiliu profesoral voi solicita reluarea discuțiilor pe această temă și, din nou, avizul pentru înființare. Voi anunța, de îndată ce se vor finaliza cu succes aceste demersuri, programul și detalii legate de întrunire.
    Până atunci, spor la învățat și succes în tot ce întreprinzi!

    RăspundețiȘtergere
  15. Vă mulțumesc pentru informații, dar sunt un pic dezamăgit; sper să se rezolve problema. Peste toate, țin să vă mulțumesc și pentru curajul pe care mi-l insuflați și vă doresc numai succese!

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna ziua! Initiativa d-voastra este de laudat, insa sunt rezervat in ceea ce priveste punerea in aplicare. Imposibilitatea realizarii acestui proiect se datoreaza starii deplorabile in care se afla invatamantul romanesc superior. Nu vreau sa fiu inteles gresit, ci numai ca sunt um pic sceptic si pesimist. Au mai fost initiative de acest gen si s-au dovedit un esec. Nu inseamna ca si acest proiect trebuie sa moara inainte de a incepe. Viziunea mea se circumscrie constatarii starii invatamantului romanesc din postura de student si punerii unui diagnostic, care trebuie sa spun nu ma linisteste, de moarte lenta si sigura.
    Pot sa inteleg foarte bine cresterea numarului facultatilor pentru completarea locurilor necesare studentilor si neexistente la celelalte institutii de prestigiu. Dar, aceasta nu inseamna ca trebuie sa existe doar o cladire pe care sa scrie facultate. Este nevoie de componentele didactica si materiala, fara de care invatamantul nostru nu va creste nici o data in valoare. Unde sunt profesorii care sunt "toba de carte" si care vor sa impartaseasca din cunostintele lor si celorlalti, mergand prin amfitreatru cu mainile la spate? Unde sunt bibliotecile pline de carti cu sali de lectura, in care studentul sa-si petreaca marea parte din viata sa studenteasca? Daca-mi permite-ti , sa va spun parerea mea, acestea nu exista. Avem o lege gresita a invatamantului. Avem o meserie lasata la periferia societatii. Avem salarii mizere in invatamant, mai ales in cel preuniversitar, de aceea nu sunt atrasi oamenii competenti si intra in sistem oameni care nu au gasit un alt loc de munca Avem studenti a caror situatie nu le permite sa-si cumpere cartile pe care le recomandati d-voastra si colegii d-voastra. Avem studenti care nici la biblioteca nu gasesc cartile de care au nevoie. Aceasta este, cu regret trebuie sa spun, o mica radiografie a situatiei invtamantului academic in Romania, pe care mi-am permis prin intermediul blog-ului d-voastra sa o expun. Nu pot sa contest faptul ca lumea se schimba. Si noi(studentii) suntem diferiti fata de generatia trecuta. Dar tanarul ramane calauzit de o speranta ca ziua de maine va fi mai bine, exuberanta varstei ii spune ca poate muta muntii din loc. El are o capacitate mintala si fizica imensa pentru munca. Noi vom fi viitorul de maine. Bataia de joc dusa acum inconstient(sau chiar constient) de unii fata de noi se va repercuta maine asupra tuturor. Am atentionat si cu alte prilejuri ca nu trebuie sa ne batem joc de tineri si de stiinta.
    Dreptul trebuie sa ramana la rangul sau de stiinta.
    Sincer mi-e rusine cand merg la un seminar si nu mi-am citit lectia.
    Nu mai vreau sa intru in sala de curs si sa fiu jignit in felul in care sunt acum, sa vad cum profesorul(omul de stiinta) ma jigneste, ma ignora citind cuvant cu cuvant din niste foi si acele acopiate dupa alt autor. Nu vreau sa mai vad aceste lucruri intr-o institutie de invatamant superior de stat din Romania. Poate nu am dreptate, insa rezultatele sunt graitoare(nici un student nu a intrat la inm).
    Lucrurile se prefigureaza, dupa cum observati, prost. Insa exista si remedii pentru aceasta boala a invatamantului romanesc. O vointa politica la nivel statal(pe care nu ne putem baza) si o politica a facultatii in directia remedierii acestor probleme. Ca si solutie ce o pot propune (convins de faptul ca latura didactica nu poate sa- si revina intr-un termen scurt/profesorii nu se fac peste noapte)este cresterea fondului de carte al facultatii. Am convingerea ca daca s-ar realiza acest lucru calitatea invatamantului ar creste cu 20-30% in primii ani. Spun aceasta pentru ca des merg la biblioteca ASE si vad studenti-boboci care vor sa citeasca. Iata deci ca mai exista speranta.
    Vreau sa inchei multumindu-va pentru atitudinea d-voastra si pentru initiativa propunsa. Dumnezeu sa va ajute in demersul d-voastra.

    RăspundețiȘtergere